Waarom meisjes je een lul vinden

Ja, je mag ons best complimentjes geven. Maar wij mogen het op onze beurt ook wel weer stom vinden als je over straat krijst dat je mijn kont lekker vindt, of op Tinder na twee berichtjes vraagt wat we van pijpen vinden. Je argument ’Ja, maar ik was toch gewoon eerlijk?!’  is écht geen goed excuus.

Iedereen heeft wel eens een caSchermafbeelding 2015-08-07 om 11.09.51deautje gekregen van een lief familielid of een leuke kennis waar je écht niet blij mee was. Groen-oranje jeukerige zelfgebreide sokken bijvoorbeeld, of stinkende geurkaars, een boek waar je helemaal niks mee kon, en dat is prima. Wat we geleerd hebben in deze situaties (omdat je mensen wel te vriend wil houden) is dat je ‘Oh dat is lief, dankjewel!’ probeert te mompelen met je schattigste glimlach. Je mag best in hun gezicht roepen dat je het een schijtcadeau vind, maar familieverjaardagen zijn al awkward en dat maakt het er niet bepaald gezelliger op. Als de schoonmaakster op je werk vraagt hoe het gaat zeg je ‘Goed! En met jou?’ en vertel je niet je sores over hoe je vriend altijd scheten laat in bed. Deze sociale gedragsnormen zijn ons allen welbekend, en ja, we doen dit allemaal wel eens fout, maar uiteindelijk rol je hiermee op de automatische piloot door je leven heen, en dat is best wel prima.

Enter de grote stad: je moet naar een afspraak en je bent verdwaald. Roep je dan naar de meneer aan de overkant “HEY GAST, WAAR IS DE COFFEE COMPANY?” of loop je er even naartoe en vraag vraag je netjes even de weg? Ik doe in ieder geval dat laatste.

Tromgeroffel: het is wel duidelijk waar dit naartoe gaat. Dit is dus vérre van het geval bij catcalling en straatintimidatie. Voor de duidelijkheid, ik heb het hier niet over fluiten en wat gepssssst, ik heb het hier over gasten die moedwillig zinnen met ‘Bitch’ en ‘Lekkere kont’ er in naar me roepen terwijl ik aan het bellen ben. Ik moet zeggen, soms beginnen ze beleefder met ‘Hey mooi meisje’, maar als je dan niet reageert ben je een kankerhoer. Fijn.

Source: Imgur

Hetzelfde geldt voor online daten of gewoon chatten met mensen: ik snap best dat je horny bent, maar 0,000000001% van de meisjes denkt na het zien van je treurige piemelfoto terwijl ze je vijf minuten kent ‘JA JA JA IK WIL JE NÚ IN MIJN BED HEBBEN!’. Een wijze man/vrouw sprak ooit dat je op eerste dates en de eerste tijd op Tinder je eigenlijk dezelfde gesprekken moet voeren en info moet uitwisselen als je met je oma zou doen, en ik hoop in godsnaam dat daar ook geen dickpicks naartoe gaan.

Flirten is leuk. Ik doe het graag. Maar flirten heeft iets tweezijdigs: als ik zie dat een jongen geen zin heeft om te flirten, dan ga ik door met waar ik mee bezig was. Dat is -wat mij betreft- hoe het hoort: catcalling en lomp doen online is dat niet. Het gewoon (digitaal) krijsen naar de mensen die je ziet, zonder nul instemming. Daarnaast moet ik ook nog maar zien gebeuren dat ik ’s avonds laat met vier vriendinnen tegelijk één jongen probeer te versieren. Schreeuwend over zijn achterwerk danwel penis. 

Mocht je je afvragen waarom je tindermatches niet reageren op de kiekjes van je pielemuis, en de meisjes op straat alleen maar heel hard zuchten als je lieflijke dingen naar je roept: misschien vinden ze je wel een lul.

(Nee, niet elke jongen doet dit. Maar we vinden deze kop gewoon uiterst leuk <3)